Auteur /Samuel (Sam) Goudsmit

Korte levensbeschrijving van Auteurhttp://www.joodsebibliotheek.nl/cb/img/schrijvers/48.jpgSamuel (Sam) Goudsmit
Sam Goudsmit was een kind van arme ouders. Hij was een autodidact die zichzelf tot schrijver ontwikkelde. Goudsmit schreef romans en een toneelstuk en vertaalde enkele werken uit het Frans. Vooral zijn vooroorlogse historische romans en novellen over het Joodse leven in de provincie waren populair. Na de oorlog was er minder belangstelling voor zijn werk. Van 1909 tot aan zijn dood hield Goudsmit een dagboek bij, ook tijdens zijn onderduikperiode in de Tweede Wereldoorlog. De dood van zijn zoon Herman, in Auschwitz, verbitterde hem. Sam Goudsmit overleed in Amsterdam, zes dagen voor zijn 70e verjaardag.

Hebt ù ontbrekende boeken of informatie over auteurs?
Beschikt u over boeken die u niet in deze bibliotheek hebt gevonden? Bent u bereid die ter beschikking te stellen zodat andere geïnteresseerden ze ook kunnen lezen? Hebt u informatie over één van de schrijvers? Documenten die de moeite waard zijn? Als u kunt helpen de Digitale Joodse bibliotheek verder te completeren, neem dan contact met ons op.

 
sluiten
×
Deze Digitale Biblotheek, met inmiddels meer dan 500 boeken, stellen wij u kosteloos ter beschikking. U kunt de boeken online lezen of downloaden. Gratis. En dat houden wij zo. Ook in de toekomst zullen wij u al deze boeken gratis aanbieden. Maar het onderhouden en uitbreiden van deze bibliotheek is een kostbare zaak. Wij vragen u om een kleine, vrijwillige bijdrage. Ieder bedrag is welkom. Met de groene knop hiernaast is dat zó geregeld. Dankuwel.